{:mk}Директориум на авион / Боинг Business Jet 2 (BBJ 2)

{:mk}

Производител

Боинг Бизнис Авион

Фотографии

Карактеристики

Летање спектар (км) 11519
Крстарење брзина (km/h) 850
Максимална полетување тежина (кг) 77564
Кабината висина (m) 2.16
Кабината ширина (м) 3.53
Кабината должина (m) 24.13
Висина на авионот (м) 12.50
Авион должина (m) 33.63
Wingspan (м) 35.80
Максимален број на патници 50

Во Парк од страна на авиопревозниците

 • Воздухот Однапред
 • ExclusiveStyle
 • Меѓународниот Воздушен Повелбата
 • SkyTravel
 • ВИП Авијација
 • ADP-Воздух
 • Терминал
 • Travers-Avia Услуга (TRAS)
 • Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *