{:mk}Директориум на авион / Airbus A319

{:mk}

Производител

Airbus

Фотографии

Карактеристики

Летање спектар (км) 7200
Крстарење брзина (km/h) 895
Максимална полетување тежина (кг) 75500
Кабината висина (m) 2.13
Кабината ширина (м) 3.70
Кабината должина (m) 23.78
Висина на авионот (м) 11.80
Авион должина (m) 33.80
Wingspan (м) 34.10
Максимален број на патници 132

Во Парк од страна на авиопревозниците

 • AEROjet
 • Авијација Брокер GmbH
 • Бизнис Џет Услуга
 • Eurojet
 • Меѓународниот Воздушен Повелбата
 • LUXAVIA (LUXAVIA)
 • MJet
 • НОВА РУСКИ АВИОНИ Група
 • Peremena Avia
 • SkyTravel
 • Светот Avia Авиони Компанија
 • САС на воздухот групи
 • Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *